Esteettinen ihonhoito – kevyttä kauneuskirurgiaa

Vielä vuosikymmen taaksepäin, kauneuskirurgia oli monille asia, jonka edes mainitseminen sai aikaan reaktion; ”minä en ainakaan veitsen alle lähde!” Silti yhä tavallisempaa oli, että kasvojen ja kehon nuorekkuutta haluttiin säilyttää. Kauneuskirurgiasta oli tullut yhä enemmän myös tavallisten kuluttajien, myös nuorten kiinnostuksen kohde.

2010-luvulla kauneuskirurgia merkitsi alle 30-vuotiaiden naisten keskuudessa pääsääntöisesti rintojen suurennusleikkausta. Mediassa kuitenkin valitettavasti vallitsi käsitys, että kauneusleikkaukset harvoin onnistuivat ja että lopputulos oli hyvin usein niin luonnotonta, että kaikki kyllä huomaisivat jos jollekin oli jotain ”tehty”. Samaan aikaan kun huulien täyteaine- ja botuliinihoidot yleistyivät, demonisoitiin ne niin ikään mediassa voimakkaasti. Usein kuultiin puhuttavan ”ankkahuulista” tai botoxilla lamaannutetuista kasvoista. Median antama kuva esteettisistä hoidoista oli aiemmin usein hyvin  yksipuolinen ja harhaanjohtava.

Luonnollisuudesta alkoi tulla uusi nouseva trendi ja myös vaikuttajat ympäri maailman alkoivat poistattaa omia täyteaineitaan. Hämmästyttävää kyllä, saimme samaan aikaan seurata kuinka tämä ennen ihan tavallisen näköinen vaikuttaja tai somepersoona hehkui kuitenkin edelleen itsevarmana salamavalojen välkkeessä.

Mikä hänen salaisuutensa oli?

Kuvassa alla Kylie Jenner, joka kertoi poistaneensa kaikki täyteaineet vuonna 2018

Mitä kauneuskirurgia on?

Avataanpa hieman kauneuskirurgiaa käsitteenä.

Esteettinen kirurgia – kansankielisesti kauneuskirurgia – on plastiikkakirurgian osa-alue, jonka tarkoituksena on parantaa ihmisen ulkoista olemusta kirurgisin keinoin. Esteettisellä kirurgialla on mahdollista saavuttaa positiivisia vaikutuksia esimerkiksi ahdistukseen, sosiaalisiin pelkoihin, masennukseen, elämänlaatuun, hyvinvointiin, itsepystyvyyteen, omanarvontuntoon ja fyysiseen terveyteen liittyen.

 lähde: Mitä esteettinen kauneuskirurgia on?

On siis selvää, että kauneuskirurgia ja esteettiset hoidot vaikuttavat parhaimmillaan yksilön elämänlaatuun, arjessa jaksamiseen ja jopa fyysiseen terveyteen. Vain pinnalliseksi, itsensä uudelleen muokkaamiseksi väitetty hoitomuoto alkaa onneksi tänä päivänä olla taakse jäänyt ajatus, ja kauneudenhoidon pinnallisia stigmoja ollaan hienosti saatu purettua positiivisempaan suuntaan

Entä mikä sitten erottaa esteettisen kirurgian, esteettisestä ihonhoidosta?

Esteettisellä kirurgialla tarkoitetaan plastiikkakirurgiaa, jossa palvelun ostajan ulkonäkö pyritään muuttamaan hänen toiveidensa mukaiseksi. Korjaavassa eli rekonstruktiivisessa kirurgiassa puolestaan pyritään palauttamaan ulkonäkö mahdollisimman lähelle alkuperäistä, esimerkiksi sairauden jälkeen tai korjaamaan synnynnäisiä rakennepoikkeamia. Kysytyimpiä rekonstruktiivisia palveluita ovat rintojen suurennus- ja pienennysleikkaukset sekä vatsan alueelle tehtävät muotoilevat toimenpiteet (esimerkiksi raskauden jälkeen).

Esteettisillä hoidoilla tarkoitetaan terveydenhuollon henkilön tarjoamia ei-kirurgisia toimenpiteitä, joiden tarkoitus on asiakkaan ulkonäön parantaminen. Esteettisiä hoitoja ovat mm. erilaiset injektiohoidot sekä laserhoidot. Esteettisissä hoidoissa ihoa hoidetaan pintaa syvemmältä, kuin perinteisessä kosmeettisessa ihonhoidossa, ja ymmärretään solutasolla tapahtuvat muutokset ihossa. Hoidot ovat tehokkaasti ihonlaatua parantavia hoitomuotoja iholle, joka kaipaa tehokkaampaa käsittelyä, mutta ovat kuitenkin hellävaraisia eikä pitkää toipumisaikaa tarvita.

Veitsetön kauneuskirurgia ja nuorekkuuden säilyttäminen kasvojen ja vartalon alueilla ovat nostaneet suosiotaan viime aikoina. Esteettisellä ihonhoidolla voidaan saavuttaa nopeasti merkittäviäkin tuloksia. Toipumisajat ovat lyhyitä ja nämä hoidot ovat myös taloudellisesti sopivimpia monelle kuin kauneuskirurgiset toimenpiteet.

Ihon ikääntyminen alkaa jo 25-vuotiaana, mutta harva tuon ikäinen kuitenkaan jaksaa vielä ihoaan tai elämäntapojaan sen suuremmin miettiä. Se on sitä aikaa elämässä, kun matkustellaan aurinkoisissa kohteissa, valvotaan yöt, ei juurikaan välitetä ruokavaliosta ja mahdollisesti juodaan alkoholia ja poltetaan tupakkaa. Kaikki nämä yhdessä tai erikseen nautittuna lisäävät kokemusta elämään ja kuuluvat nuoruuteen, mutta valitettavasti myös nopeuttavat ihon vanhenemista merkittävästi. Ihon ikääntymisen ennaltaehkäisy olisi hyvä aloittaa jo ajoissa, alle 30-vuotiaana. Näin vältytään suuremmilta toimenpiteiltä myöhemmässä iässä ja iho säilyttää nuorekkuuden ja terveyden.

Kasvojen alueen esteettiset ja veitsettömät hoidot ovat koko ajan kasvattaneet suosiotaan tällä uudella vuosikymmennellä, mutta erittäin trendikkäitä ne ovat vuonna 2022. Aiemmin tässä postauksessa oli puhetta niistä vaikuttajista, jotka väittivät poistaneensa kasvoihin laitetut täyteaineet ja lopettaneen kirurgiset toimenpiteet. Esteettinen kauneudenhoidon yleistyessä ja luonnollistuessa, myös vaikuttajien oli helppo sopeuttaa seuraajansa uuteen, luonnollisempaan ulkonäköönsä. Täysin kotihoidolla tuskin hekään pärjäisivät, mutta onneksi esteettinen kauneushoito tarjosi heille mahdollisuuden jatkaa medikaalisia hoitoja, ”jäämättä” niistä kiinni.

TOP3 kasvojen veitsettömät kiinteytyshoidot

HIFU – High Intensity Focused Ultrasound

Hoito perustuu suuritaajuiseen kohdennettuun ultraäänienergiaan, jonka ansiosta impulssi kohdentuu tarkasti kolmeen eri kohtaan ja kerrokseen kudoksessa. HIFU-hoito on helppoutensa ja nopeiden tulostensa vuoksi saavuttanut suuren suosion ympäri maailmaa. Yli 30-vuotiaille suunnattu HIFU soveltuu parhaiten roikkuvien poskien, leuanalusihon, otsan ja kulmakarvojen kohotukseen sekä löystyneen, ryppyisen ja velton kaula-dekoltee -alueen käsittelyyn. Hoitoa voidaan tehdä myös vartalolle, vatsan alueelle polttamaan rasvaa sekä käsivarsille.

Yhden HIFU-hoitokerran kesto on 60-90 minuuttia, riippuen alueen laajuudesta. Jo sillä saavutetaan tehokkaita tuloksia, jotka näkyvät muutaman viikon kuluessa hoidosta. Ihon kiinteytyminen jatkuu kuitenkin vielä jopa 7 kuukautta hoidon jälkeen. Hoidon voi uusia esimerkiksi kerran vuodessa.

 • Koko kasvot 880€

 • Koko kasvot ja kaula 980€

 • Alakasvot ja kaula 680€

 • Alakasvot 580€

De-Age EX kasvojen nuorentava hoito

De-Age EX on uuden sukupolven mikroinvasiivinen hoitolaite, joka on kehitetty kasvojen ja kaulan nuorennusta ja kiristystä varten. Kasvojen ihon nuorennus menetelmissä on pitkään yritetty saavuttaa kirurgisten toimenpiteiden tehokkuus ilman kirurgiaa ja lyhyemmällä toipumisajalla. Nyt tämä on mahdollista uudella MFRF-teknologialla.

MFRF tulee sanoista Minimal Fractional Radio Frequency. Tämä tekniikka perustuu eristettyihin mikroneuloihin, jotka läpäisevät ihon pinnan ilman vauriota ja jakavat kohdistettua energiaa haluttuun ihokerrokseen. Syvyyttä voidaan säätää 0,1 ja 4 mm välillä. Ihon pinta jää täysin ehjäksi, koska neulat ovat hiuksen ohuita.

Koko kasvot 880 € / seuraavat hoitokerrat koko kasvojen alueella 780 €

 • Kaula 680 €

 • Alakasvot + kaula 880 €

 • Kasvot + kaula 980 €

 • Kasvot + kaula + dekoltee 1180 €

 • Otsa 480 €

Profhilo anti-age hoito

Profhilo® ei ole täyteaine eikä biorevitalisoija vaan kudokseen sitoutuva hyaluronihappo, jonka stimuloivalla vaikutuksella iho kiristyy ja nuorentuu. Profhilosta vapautuva hyaluronihappo stimuloi neljää erityyppistä kollageenia ja elastiinia. Stimulaatio johtaa huomattaviin parannuksiin kudoksessa ja sillä on kudoksia kiristäviä ja nostavia vaikutuksia. Hoito tasoittaa ryppyjä ja juonteita sekä hoitaa ihon velttoutta ja parantaa ihon sävyä. Hoito myös edesauttaa aknen ja arpien paranemista.

Tuotteen hyaluronihappopitoisuus (64 mg / 2 ml) on markkinoiden korkeimpia. Hyaluronihappo kosteuttaa ja tukee ihon normaalia toimintaa kiihdyttäen uuden kollageenin syntyä. Tämä näkyy ihoa kohottavana ja nuorentavana vaikutuksena.

Profhilo-hoidon jälkeen et tarvitse toipumisaikaa. Injektiokohdissa voi näkyä pientä turvotusta sekä kohoumaa, jotka laskeutuvat yleensä ensimmäisen vuorokauden aikana.

 • Keski- ja alakasvot 420€

 • Kaula tai dekoltee 420€

 • Arpihoito alk. 420€

 • Kämmenselät 420€

 • Kämmenselät ja sormet 800€

*Sarjahoitona seuraava hoito/ruisku 380€

Kiinnostuitko?

Kaikista esteettisistä toimenpiteistä vastaa Illusiassa esteettisiin hoitoihin erikoistunut sairaanhoitaja/terveydenhoitaja/kosmetologi Anni Penttinen. Hoidot toteutetaan yhteistyössä lääkäriklinikka Plastic Surgery Centerin kanssa, jossa Anni on työskennellyt jo useita vuosia.

Annin työssä korostuvat luonnollisuus, ammattitaito ja turvallisuus.

Konsultaatiot ovat maksutommia ja saat niissä lisätietoa juuri sinulle sopivista toimenpiteistä.

 

 

 

 

Lue edellinen tai seuraava blogikirjoitus