Kauneuden 10 tärkeintä trendiä vuonna 2022

Vuosi on vaihtunut. Se tarkoittaa monille uusia lupauksia omaan hyvinvointiin, terveyteen ja ehkäpä työ- tai kouluelämään liittyviin asioihin. Monille tärkein asia vuoden vaihteessa on myös pitkän kaamosajan lähentyvä loppu, kun katseet saa ihan luvan kanssa kääntää kohti kevättä. Varsin tärkeäksi vuoden vaihde on alkanut muodostua, kun nyt elämme jo kolmatta vuotta globaalin korona-pandemian keskellä. Korona on asettanut meille kaikille omanlaisiaan haasteita – kenelle ne ovat olleet terveydellisiä ja kenelle arjen pyörityksen kannalta mullistavia. Monet ovat joutuneet painamaan elämässä stop-nappia, ja tutkimaan itselleen tärkeitä asioita, sekä venyttämään omia henkisiä ja fyysisiä arvojaan. On kuitenkin tärkeä muistaa, että tämä maailman tilanne ja muuttuvat ”normit”, ovat meille kaikille yhtä lailla hankalia. On kuitenkin yksilön omissa käsissä, kuinka näihin uusiin normaaleihin suhtautuu, ja miten niistä haluaa selvitä.

Vaikka maailman tuntuukin paikoiteillen olleen täysin pysähdyksissä, on se kuitenkin päässyt kukoistamaan ihmisten olohuoneissa, erilaisten video- ja some tapahtumien muodossa. Näin on saatu syntymään täysin uusi muodin luojien aalto, kun luovat ihmiset ovat saaneet aivan uuden yleisön meikki- ja hiustutorial videoilleen. Eli jos koronasta jotain positiivista on seurannut, niin ainakin se että ihmiset joutuneet keksimään uuden tavan luoda ja esittää omaa osaamistaan, mutta nyt heidän videonsa ovat saattaneet päätyä viraaleiksi vain muutamissa tunneissa.

Y2K

Tämä näkyy selvimmin yhdessä suurimmista trendisuuntauksista, joka on saanut nimen Y2K. Vapaasti suomennettuna tämä tarkoittaa ”vuotta 2000”. Suuret trendilinjaukset ovat siis saaneet inspiraation milleniumista ja 2000 luvun alusta. X- ja Y-sukupolvelle tämä tuo mieleen ihanan kutkuttavia muistoja, kun hius- sekä meikkitrendit olivat kaikkea muuta kun luonnollista ja kevyttä. Milleniumin aikaan haluttiin erottua ja olla mahdollisimman räväköitä. Suuria linjoja trendikkyyteen haettiin alati kasvavasta MTV- maailmasta, kun sateliittikanavat ja internet alkoivat löytyä jo lähes jokaisen keskiluokkaisten ihmisten kodeista.

Kontrastit, erikoiset leikkaukset ja volyymi antoivat suunnan niin meikki- vaate kuin hiustrendeihinkin. Tästä ”hyvinä esimerkkeinä mm. mattaiset huulten rajaukset tummalla sävyllä, ihanat siirtokuva tatuoinnit, kontrastiväreillä värjätyt hiukset ja M-A-T-A-L-A vyötäröiset housut.

 

TREND#1 Glitteriä, glitteriä ja lisää GLITTERIÄ!

Yksi voimakkaimmista trendipalaajista tulee olemaan glitter-silmäkeikki. Siinä missä edellinen vuosikymmen pyysi trend-settereitä riisumaan kaiken ylimääräisn, tuo tämä uusi vuosikymmen kaiken takaisin monin kertaisena. Jos Glitter-meikin teko ei ole entuudestaan tuttua, kannattaa kokeilla seuraavia vinkkejä;

Cream-based Eyeshadows

Voidepohjaisilla luomiväreillä, joissa on metallin hohdetta. Voidemainen luomiväri antaa sinulle paremman kontrollin käsitellä tuotetta, ja voit levittää värin helposti vaikka sormen päällä.

Glitter Eyeliner

Toinen erittäin helppo tapa on käyttää nestemäistä glitter-eyelineria. Nestemäisessä muodossa oleva glitter ei varise sitä levitettäessä, ja sillä voit helposti tehdä näyttäviäkin yksityiskohtia silmämeikkiisi. Vinkki! Testaa myös Glitter mascaraa!

Irto-glitter ja Glitteri puuteri

Kaikkein voimakkain ja näyttävin glitter-meikki saavutetaan käyttämällä irtonaista glitteriä. Tämä voi kuitenkin olla haastavaa, sillä glitteriä voi olla vaikea saada irti siveltimestä ja osumaan oikealle kohdalle. Glitter-meikin kiinnitykseen sopivan tahmaisen pinnan voi luoda vaikka luomiväri primerilla, jolloin glitterhileet saavat paremman tartuntapinnan. Ylimääräisen glitterin voit jälkeen päin sipaista puhtaalla siveltimellä kasvoilta.

TREND#2 Korona-ystävällinen, värikäs silmien rajaus

Kuten aiemmin todettiin, vuosi 2022 tulee olemaan kaikkea muuta kuin kesy, mitä meikkitrendeihin tulee. Aiempi vuosikymmen on keskitytty luonnollisiin nude-meikkeihin, täydellisiin pohjiin ja ”meikittömän” näköiseen lookkiin. Nyt se kaikki tulee olemaan mennyttä, sillä tänä vuonna meistä jokaisella on oikeus antaa silmämeikin NÄKYÄ. Mikä parasta, tässä lookissa ei tarvitse harmitella sitä että maski peittää puolet kasvoistasi. Anna silmiesi loistaa ja tehdä vaikutus. Alla on kolme syytä, miksi värillistä silmien rajausta voi kokeilla H-E-T-I.

Enemmän vai vähemmän – päätös on sinun!

Kun haluat säväyttää silmämeikillä, tee ensin ohut rajaus ripsein rajaan, nestemäisellä mustalla eyelinerilla. Anna kuivahtaa hetki ja valitse sitten voimakas, elektrinen joko silmien väriisi sopiva (sininen, vihreä tai turkoosi) tai kasvoilta esiin ponnahtava, (super trendikäs) tumma fuksia ja levitä sitä sivellin hieman lappeellaan, koko ripsirajan yli, kissamaisesti päätellen.

Luo statement look NOPEASTI

Jos sinulle ei ole aikaa, kärsivällisyyttä ja osaamista luoda monikerroksista smokey-eye silmämeikkiä, mutta tarvitse sisääntuloasi varten sävähdyttävän lopputuloksen, on ratkaisu värillisessä eyelinerissä. Pohjusta silmät huolellisesti, puuteroi kevyesti ja sipaise lookkiisi sopiva ohut, paksu tai kissamainen rajaus, värillisellä rajauksella. Look is DONE!

Ei huulilla ole väliä vaan silmillä

Anna silmien olla huomion keskipiste ja meikkaa niiden pariksi nude-huulimeikki. Kun huulia ei tarvitse miettiä, on meikin tekeminen paitsi nopeaa, myös huoletonta sillä täydellisesti kestävän huulimeikin tekeminen on haastavaa jopa ammattilaiselle. Pohjusta huulet, ja sipaise niihin vain luonnollisen hehkun antava kiilto tai puna. Rajaa luomet, ripsien rajasta kahdella sävyillä värillistä eyelineria. Valitse värit jotka tukevat toisaan (mikäli viihdyt luonnollisemmassa lookissa) tai jotka ovat toistensa vastavärit (mikäli haluat todella erottua joukosta!

TREND#3 Tumma rajaus huuliin – unohda luonnollisuus!

Tämä trendi vaikutti voimakkaimmin kultaisella 90-luvulla, mutta on todella tekemässä paluun vuonna 2022. Huulien muotoilu täyteaineilla on ollut alati kasvava, ja normalisoituva trendi jo lähes kymmenen vuoden ajan. On kuitenkin edelleen se ryhmä kuluttajia, jotka eivät halua tai uskalla lähteä pistoshoitoihin, joten tämä trendi varmasti palvelee heitä loistavasti. Tummalla sävyllä rajatut huulet tekevät niistä täyteläisemmät ja lisäävät muotoa.

Huulien rajaus tulee toteuttaa vuonna 2022 käyttämällä ruskean-punaista ja mielellään mattaista rajauskynää. Piirrä, kevyesti tylpistetyllä rajauskynällä huuliesi kaaret, jättäen huulien sisänurkat piirtämättä. Punaa seuraavaksi huulet 2-3 astetta vaaleammalla punalla ja yhdistä tämän jälkeen kynällä myös huulien sisänurkat kynällä. Muista pohjustaa ja puuteroida huulet ennen rajausta ja punausta!

TREND#4 Frendit luo trendit – myös hiuksiin

Koronarajoituksten ja sulkujen aikana, luotiin uusi käsite ja syy sille miksi hiuksia sai kutsua kun edellisestä kampaajalla käynnistä oli kulunut useampi kuukausi. Koronatukka oli vallitseva trendi yhteiskunnassamme, kun ”normaali” kampaajalla käyntirutiini saattoi jäädä kuukausien ajaksi. Hiukset saivat kasvaa pitkiksi ja ihmiset huomasivat, että kun kotona ja kotitoimistossa, ei ollut ketään jonka vuoksi laittautua, annettiin hiuksien luonnollinen rakenne myös tulla esille. Iloksnne voimme kertoa, että nämä molemmat asiat, eli pitkät hiukset ja hiuksien rakenne ovat tulevan kauden supertrendi hiuksissa! Miksi sitten otsikko viittaa niin isosti 90-00 luvun megasuosittuu Frendit tv-sarjaan? No koska moderni versio Frendien ”Rachel”-hahmon hiuksista, on tulevalla kaudella SE JUTTU. Pyydä siis kampaajaasi leikkaamaan hiuksiisi leikkaus, kasvavalla kerrostuksella. Tällöin hiuksiin tulee leikkauksen myötä volyymia, mutta pituus ja hiusten paksuus säilyy. Tasamittainen kerrostus taas luo mullet- hiustyylin joka oli erittäin suosittu 80-90 luvun aikana. Tämä leikkaus sopii rohkeille rokkareille.

TREND#5 Hiusten tekstuuri – unohda täydellisyys

CGM – eli curly girl method, dominoi koko hius-skeneä vuonna 2019. Kyseisessä metodissa oli kyse siitä, että oikeanlaisilla tuotteilla ja tietynlaisella hiusten käsitelyllä, sai omat kurittomat luonnonkiharat muuntautumaan täydellisiksi pomppiviksi kiharoiksi. Metodi vaati kurinalaisuutta, sillä jos hiuksia oli vuosia tottunut käsittelemään tietyllä tavalla, harjaamaan väärin tai väärään aikaan (kuivina) tai mikäli halusi värjätä hiuksia kuten ennenkin, eivät kiharat todennäköisesti toteutuneet hiuksissa yhtä helposti. CGM-huuman huipun hälvetessä jäi jäljelle kysymys, että mites me muut joilla omat kiharat jäivätkin löysiksi lötköiksi? Onneksi tulevan kauden trendi on kuin tehty teille, joiden hiukset eivät sitten millään jaksa kihartua. Tätä trendiä jäljittelevät hienosti muunmoassa julkkiset Megan Fox ja Jennifer Lopez. Tällaisen tyylin luominen onnistuu helpoiten puhtaisiin pyyhekuiviin hiuksiin. Lähde lisäämään vähitellen hiuksiin muotovaahtoa tai muotoilugeeliä ja käsittele hiuksia osio osiolta edeten hiusten etuosaan. Muista että liian voimakas muotoilutuote muuttuu kuivuessaan halkeilevaksi ja saattaa jäädä näkymään hiuksen pinnalta. Valitse siksi kevyt ja kiiltävä tuote!

TREND#6 Kontrastit kunniaan

Hiusten värjäystrendeissä luonnollisuus sekä erilaiset contouring- ja balayagetekniikat, ovat olleet niin kampaajien kuin kuluttajienkin suosiossa jo useiden vuosien ajan. Menetelmien suuri kysyntä perustuu niiden erittäin hyvään ja helppoon ylläpitoon, jossa oma väri saa kasvaa kauniisti värin mukana, ilman että oma luonnollinen väri tekee rumaa kontrastia värjätyn hiuksen rinnalla.

Nyt kuitenkin kontrastiahdistukseen näyttäisi olevan tulossa muutos, kun voimakaspigmenttiset kontrastiraidat ovat tulossa isosti muotiin. Matkustetaan siis aikakoneella takaisin vuoteen 2000, jolloin oli erittäin ok värjätä musta palkkiraita vaaleiden hiusten seuraksi, tai dipata vaaleat latvat kirkkaan punaiseen shokkiväriin. Tämän vuosituhannen tyylin mukaisesti nämä kaksi trendiä tullaan yhdistämään siten, että hiukset voi edelleen käsitellä halutulla balayage värillä, mutta hiusten seasta löytyy voimakas kontrastiraita, joka tuodaan esiin kun niin halutaan.

TREND#7 Kauneutta joka kestää

Kestävä kauneus tulee tulee olemaan kasvata megatrendi, niin ihonhoidon kuin kaiken kauneuteen ja hyvinvointiin liittyvien asioiden ympärillä. Vaikka tällä ehkä voitaisiin tarkoittaa ihmepilleriä, jonka syötyäsi muutut Disney prinsessaksi, niin tässä tapauksessa kyse on kuitenkin kestävyydestä, jolla tarkoitetaan että tänään tehdyt päätökset vaikuttavat myös tulevien sukupolvien elämään kestävällä tavalla. Tätä on jo näkynyt laajalti mediassa, kun suuret pikamuotijätit ovat siirtyneet mm. kierrätysmateriaaleihin, vaatteiden kierrätykseen ja ympäristöystävällisempiin tuotantomenetelmiin. Ympäristötietoiset kauneus-, hius, ja ihonhoitobrändit tulevat vähentämään pakkausmateriaalia, kehittämään kierrätettäviä tuote- tai täyttöpakkauksia ja vähentämään vettä tuotteiden ainesosista.

Tutustu vedettömiin ihonpuhdistustuotteisiin tästä 

TREND#8 Huulten muotoilun uudet tuulet

Huulten muotoilu oli jo menettämässä kuluttaien arvostusta tälle vuosikymmenelle tultaessa, sillä huulien muotoilussa ja täytössä tuntui olevan ainoastaan yksi trendisuunta; more is more. Huulia täytettiin liikaa, jolloin huulten ja kasvojen profiili sekä suun kannattelu muuttui ja puheen artikulointi alkoi olla haastavaa. Myös monet vaikuttajat poistattivat huulitäytteitään vuoden 2020 aikana ja antoivat siten oman stigmansa niitä edelleen täyttäville.

Vuonna 2022 huulien muotoilun trendi tulee olemaan entistä luonnollisempi. Yhä enenevissä määrin tuodaan esille, että huulien täytössä voi olla kyse paljon muustakin kuin muodon muuttamisesta, sillä laadukkailla täteaineilla saadaan myös huulien terveys paremmalle tolalle. Mikäli huulet ovat erittäin kuivat, ahavoituvat ja halkeilevat voidaan ne täyttää kosteutta lisäävällä täyteaineella. Mikäli ylähuuli karkaa ikenien päälle, voidaan huulien asentoa rentouttaa Lip Flip menetelmällä, eli botuliinipistoksilla.

TREND#9 Minimalistista ihonhoitoa

Kauneudenhoidossa on viime vuosina puhuttanut yhä enemmän ”ihominimalistinen” tapa hoitaa ihoa. Minimalistinen pyrkimys on vähentää elämästä ylimääräisiä ärsykkeitä ja pyrkiä siten nauttimaan sen tuomasta rauhallisuudesta. Ihominimalismilla tarkoitetaan sitä, että ihonhoidon rutiinit pyritään yksinkertaistamaan minimiin, perustuen vain siihen mitä oma ihomme tarvitsee pysyäkseen terveenä. Satsataan siis määrän sijasta laatuun.

Laadukkaalla ihonhoidolla tarkoitetaan mikrobionomista ihonhoitoa (googlen eniten trendaavat haut ihonhoidossa), jossa ainesosien tehtävä on rauhoittaa iho ja antaa ihon uusiutua syöttämällä sille sen omia rakennusaineita, eli myrkyttömiä, hajuttomia ja väriaineettomia raaka-aineita. Iho vahvistuu ja kosteutuu, kun haitallisten bakteerien kanta iholla vähenee ja luonnollisten vitamiinien ja antioksidanttien määrä kasvaa. Näin ihonhoidossa saavutetaan mahdollisimman yksinkertainen tapa, joka on myös ympäristöystävällinen ja kestävä.

TREND#10 Ikääntyvän ihon kiristys – veitsettömästi

Ihon rakenne ja ulkonäkö muuttuvat iän mukana, se on väistämätöntä ja normaalia. Muutosten ilmaantumiseen vaikuttaa moni seikka, joihin ihmisen ikä ja sukuominaisuudet ovat niistä tärkeimmät. Ihon vanheneminen nopeutuu merkittävästi 70. ikävuoden jälkeen, mutta myös ihon altistaminen auringon UV-säteilylle ja tupakointi ikäännyttää ihon kuntoa entisestään.

Ikääntyessään iho ohenee ja sen toimintakyky heikkenee. Orvaskeden läpäisyesteen luontaisten rasvojen määrä vähenee, ja iho kuivuu herkemmin. Kuivuessaan iho voi kutista ja tulehtua. lähde: terveyskirjasto

Sileä ja heleä iho ovat suurimpia esteettisen kauneuden kannalta tavoitelluimpia, ja niiden saavuttamiseksi on vuosien saatossa kehitetty yhä enemmän turvallisia ja tehokkaita hoito- ja käsittelymenetelmiä. Vielä noin 2o. vuotta sitten ihon nuorennusleikkaus, eli ihon kiristys olis ainoa tapa saada ihoon nuorekasta pyöreyttä ja siloittaa rypistynyttä ihoa, mutta niiden haittapuolena olis hidas toipuminen ja usein luonnoton lopputulos.

Medikaalisilla pistohoidoilla voidaan hoitaa myös ikääntynyttä ihoa, ja koska ikääntynyt iho on kuiva ja ohut on ihoa tällöin syytä kosteuttaa ihon syvemmistä kerroksista lähtien. Luonnollisesti ihoa kannattaa hoitaa sen omilla ainesosilla, jolla vähennetään reaktioriskejä ja saadaan aikaan mahdollisimman luonnollinen lopputulos. Hyaluronihappo on kehossa luontaisesti esiintyvä aine, jota löytyy ihosta, nivelistä ja muista sidekudoksista. Sen tehtävänä on ylläpitää kosteutta ja auttaa kollageenin tuotannossa. Se sitoo erittäin tehokkaasti vettä, joten hyaluronihapon vaikutus näkyy juuri ihon kimmoisuutena.

PROFHILO sisältää yhden markkinoiden korkeimmista stabiloidun hyaluronihapon pitoisuuksista. Koska se on lämpökäsittelystabiloitu eikä kemiallisesti sidottu, se toimii loistavana hydraattorina (kosteuttajana), eikä täyteaineena. Se injektoidaan ihon pinnan alapuolelle, missä se leviää nopeasti ja reagoi kehon oman kudoksen kanssa vaikuttaen välittömästi kosteuttaen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Älä unohda tutustua näihin ihanuuksiin

    Lue edellinen tai seuraava blogikirjoitus